Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/httpd/sthab/sth-ab.se/libraries/cms/application/cms.php on line 464
RUT - STH-Städ, Trädgård & Hemservice AB

RUT

RUT-avdrag

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Begreppet rut-avdrag används för att beskriva möjligheten till skatteavdrag för husarbete. Avdrag ges enbart för arbetskostnad. Exempel på tjänster är

  • Städning eller rengöringsarbete, tex dammsugning, dammtorkning, diskning, klädstrykning eller fönsterputsning.
  • Enklare trädgårdsarbete, tex klippning av gräsmatta, mossbekämpning.
  • Snöskottning.

Nya regler från 1 januari 2016

Riksdagen har beslutat om nya regler för rutavdraget som träder i kraft den 1 januari 2016. Följande förändringar har beslutats:

  • Rotavdraget sänks till max 30% av arbetskostnaden. Rutavdrag medges fortfarande med 50% av arbetskostnaden.
  • Det maximala avdraget för rutarbete halveras till 25 000 kr för personer som inte har fyllt 65 år. För att ha möjlighet att utnyttja 50 000 kr ska du ha fyllt 65 år vid årets ingång.  
  • Rutavdrag för städning begränsas till att endast innefatta enklare städning eller annat rengöringsarbete samt flyttstädning.
  • Rutavdrag för matlagning slopas.

Vem har rätt till RUT-avdrag?

Grundkravet för att din köpare ska kunna utnyttja rutavdraget är att arbetet måste vara utfört i köparens bostad. Köparen kan även få avdrag för arbeten som utförs föräldrarnas bostad förutsatt att köparen har betalat för arbetet. På skatteverkets hemsida kan du läsa mer om vem har rätt till rutavdrag.

Fullständig information och villkor

För att du ska kunna ta del av rutavdraget behöver du uppfylla en del villkor och lämna korrekta uppgifter till utföraren som du har anlitat. Läs Skatteverkets information Villkor för att få rutavdrag. Här hittar du även fullständig information om rutarbete.

STH-Städ, Trädgård & Hemservice AB

Skånevägen 16, 343 34 Älmhult
Telefon: 0476-44 00 33
Mobil: 073-816 46 81
E-post: rent@sth-ab.se

Ring oss på

073-816 46 81